Comença la Quaresma

La Quaresma és un període de 7 setmanes, que comença després del Dimecres de Cendra i que s’allarga fins a l’inici de la Setmana Santa. Se la representa com una senyora vella de 7 cames, una per cada setmana que dura aquest període.

Segons marca la tradició, una vegada superada la disbauxa pròpia de la setmana de Carnaval, l’objectiu de la Quaresma és preparar-se per a la Setmana Santa.

Antigament, era molt present la pràctica de l’abstinència d’alguns aliments i, molt sovint, fins i tot el dejuni total. Per fer més lleugera aquesta abstinència i temps de reflexió, hi havien algunes opcions gastronòmiques típiques d’aquest temps, normalment dolços, que sí estaven permesos. Són, per exemple, els bunyols de vent i les orelletes.

L’aspecte d’aquests dolços és visualment més sobri i discret que la majoria d’elaboracions (el tortell de reis, les mones...) i remarca la importància de l’època en què es consumeixen.

Els Bunyols de Quaresma

Elaborats a base de farina, ou i sucre i de forma rodona, són el dolç per excel·lència d’aquest període. La tradició manava que les pastisseries els preparessin tots els dimecres i divendres durant les 7 setmanes que dura la Quaresma, una tradició que, en la majoria dels casos, s’ha mantingut fins a dia d’avui.

forn sant salvador bunyols farcits quaresma

Però a més, les receptes de bunyols han anat evolucionant amb el temps i no és gens estrany de trobar-ne de farcits de crema i/o de nata, fent molt difícil de decidir quin és el que més agrada. Hi ha opcions per a tots els gustos.

Les orelletes

forn sant salvador orelletes

Es tracta d’un dolç fet amb una pasta rodona i aplanada, que es fregeix i finalment es cobreix de sucre, típic durant la Quaresma i la Pasqua, tot i que actualment també es poden trobar durant tot l’any.

Contacta'ns

Treballa amb nosaltres

Oficines Centrals
Pere III, 14
43850 Cambrils
 
977 361 557
 
 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
Nau Industrial
Cantonada Cr. de Ronda amb Cr. de Cambrils
43850 Cambrils
 
977 369 308
 

Treballa amb nosaltres

A GRUP FORN SANT SALVADOR apostem per un equip de persones jove i dinàmic. Tens ganes de formar-ne part? Envia'ns el teu currículum i ens posarem en contacte amb tu.
 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
 
© Forn Sant Salvador 2022.
 Tots els drets reservats.
Segueix-nos a:
Forn Sant Salvador
Quin Cacau! by Forn Sant Salvador
 
© Forn Sant Salvador 2022.
 Tots els drets reservats.